top of page

נקודה  7 - תצפית הר כרמי
 לחצו לסרטון הדרכה

הגענו לצל תחת עוד חרוב המשקיף ישירות מול הר כרמי - שהפך לשכונה בעיר כרמיאל.  בנקודה זו נעצור לשוחח על הצורך בפיתוח מול הרצון לשימור הטבע, ועניין זה יורחב לשאלת נוספת על היחס בין האוכלוסיות - היהודית והערבית בגליל.  עניין שיימשך גם בנקודה הבאה. 

IMG_20141121_092808.jpg
20240208_094434.jpg

מה רואים בנקודה 7

מה הגבולות של פיתוח הארץ?  האם ניתן לפתח בכל מקום?  היכן יגורו בני אדם בארץ צפופה ומרובת ערכי טבע ונוף?   האם ראוי להתערב בהתפתחות הטבעית של יישובים ולערבב אוכלוסיות? מה זה אומר  על יחסי יהודים וערבים בגליל? 

העיר כרמיאל הוקמה בשנת 1964 כחלק מתכנית ממשלות ישראל לפתח את הגליל ולמזג בין האוכלוסיות הערבית והיהודית כך שלא יווצר רצף יישובי ובדלנות פוליטית או כלכלית.
חלק מאדמות העיר כרמיאל הן שטחים שהולאמו על ידי ממשלות ישראל והיו בעבר שייכות לכפרים הערביים בסביבה- בעיקר דיר אל אסר ומג'ד אל כרום. 

הר כרמי שניצב מולנו היה עד לפני שנים בודדות (כולל בימי הקמת השביל) הר טרשים יפה - אלא  שתנופת הפיתוח של כרמיאל הפכה אותו לשכונה משגשגת.   האם התפתחות עירונית מצדיקה פגיעה בנוף?   
כיצד ניתן למזער נזקים?  אולי דווקא ערים הן פתרון לצמצום הפגיעה בנוף (ביחס לפריסת יישובים רבים במרחב). 

הארץ כאן של כולנו. לכולנו אחריות לחשוב יחד כיצד לחיות מתוך כבוד, שגשוג ושמירה על הערכים המשותפים לנו- כולל ערכי הטבע. 

אם התחלתם דיון טוב, אפשר להמשיך בו גם תוך כדי הליכה אל הנקודה הבאה (אולי בינתיים דיון בזוגות?) - נקודה בה נמשיך באותו נושא עם נוף מעט שונה.  

 

bottom of page